CASTRICUM - In de Derde klasse van het zaterdagvoetbal wist FC Castricum zaterdag in een matige pot met 2-0 te winnen van het laag geklasseerde ZCFC. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft.

Voor de ploeg van trainer Jeroen Kroes betekent het dat de vierde plaats nog steeds stevig in het bezit is en houdt men de tweede plaats in het zicht. Voor ZCFC liggen de zaken heel anders. De Zaankanters, waar trainer Willem Zeijlmans het halverwege het seizoen overnam, zijn nog steeds in een felle strijd gewikkeld met SV Kadoelen en DVC Buiksloot om de voorlaatste plaats.

Wie de openingsfase van de wedstrijd zag had wellicht op een leuke wedstrijd gehoopt. Voor de thuisploeg schoot Maarten van Duivenvoorde al in de eerste minuut voorlangs en even later deed Brian Meijer dat aan de andere kant. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en via topschutter Elario Zweet kwam de ploeg op voorsprong al had hij daar wel even voor nodig. Zo schoot hij eerst op de paal, kopte hij op de lat om bij de tweede rebound wel raak te mikken. De Castricummers kregen vervolgens nog wat mogelijkheden, maar scoorden pas vlak voor rust een tweede treffer toen Ernst Buijnsters over rechts doorkwam en raak schoot.

De tweede helft had vervolgens schriftelijk afgedaan kunnen worden, want deze bestond vooral uit kleine overtredingen waardoor het spel vaak stil lag en matig voetbal waardoor de ruststand tevens de eindstand bleek.

FC Castricum - ZCFC 2-0 (2-0)