HUIZEN - Hoewel Fortuna Wormerveer in competitieverband nog niet gevrijwaard is van degradatiezorgen wist de ploeg dinsdagavond wel succes te behalen in het bekertoernooi. Door een 0-2 zege bij Zuidvogels wist de ploeg van interim-trainer Marcel Blank de finale van de KNVB-districtsbeker te bereiken. Daarin treft het tijdens de Pinksterdagen SV Huizen.

Na een moeizame start van de wedstrijd, met een tweetal kleine kansen voor de thuisploeg, kwam Fortuna Wormerveer na een ruim half uur op voorsprong. Ferry Heijnis wist de score te openen na goed voorbereidend werk van Milan Klopper.

Na de pauze was het Zuidvogels van trainer Juan Fernadez Coto, komend seizoen aan het roer in Wormerveer, dat het initiatief nam, maar een uitstekend op dreef zijnde keeper Liklikwatil en de hechte defensie capituleren niet. In de slotfase van het door scheidsrechter Roelof Luinge geleide duel slaat Fortuna vervolgens meedogenloos toe als Yannick Klopper de bal bezorgd bij Danyl Plasmeijer die beheerst de 0-2 maakt.