ALMELO - Jong AZ heeft vrijdagavond niet kunnen verrassen op bezoek bij de nummer twee in de stand, Heracles Almelo. De ploeg van trainer John Lammers won in eigen huis met 2-0.

Het duurde even voordat het veld in Erve Asito sneeuwvrij was, waardoor de aftrap met drie kwartier werd uitgesteld. Kort na de uiteindelijke aftrap was Ismail Azzaoui al in de vierde minuut trefzeker. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Na rust werd de bezoekende ploeg, waar trainer Maarten Martens eerder deze week bekend maakte na dit seizoen te zullen stoppen, via onder anderen Mexx Meerdink nog behoorlijk gevaarlijk in Almelo, maar het was Rigino Cicilia die met een laat doelpunt de wedstrijd definitief op slot gooide.

Door de zege sluit Heracles weer aan op drie punten van koploper PEC Zwolle, dat eerder op de vrijdagavond won van Willem II. Jong AZ (9e) blijft ondanks de nederlaag de best scorende beloftenploeg dit seizoen.