LISSABON - Ajax is de groepsfase van de Champions League voortreffelijk begonnen. Op bezoek bij Sporting Clube de Portugal zegevierde de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag met liefst 1-5. Sebastién Haller kroonde zich tot man of the match door vier goals voor zijn rekening te nemen.

Mede dankzij de Fransman kenden de Amsterdammers een bliksemstart in de Portugese hoofdstad. Al na twee minuten benut Haller een rebound als Antony de paal raakt en zeven minuten later is het opnieuw raak voor de spits, nu uit een assist van Antony. Na een dik half uur doet de thuisploeg wat terug via Paulinho waarbij keeper Pasveer niet vrijuit lijkt te gaan. Snel is de marge alweer twee als Berghuis het eindstation is van een flitsende aanval.

Na de rust staat er ook geen maat op Ajax en met name Haller. Zes minuten na de rust scoort hij opnieuw uit een assist van Antony, en nadat Sporting tussendoor op de paal mikt maakt de Fransman even later ook zijn vierde van de avond. Ajax kan hierna het duel gecontroleerd uitspelen en de eerste drie punten tijdens deze Champions League bijschrijven.

In dezelfde poule won Borussia Dortmund het uitduel bij Besiktas met 1-2.

Sporting CP - Ajax 1-5 (1-3)