WIJDEWORMER - Jong AZ en FC Den Bosch hebben op de laatste speeldag van 2021 de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel kwamen de gasten uit Den Bosch driemaal op voorsprong, maar net zo vaak kwamen de AZ-beloften van trainer Maarten Martens terug (3-3).

Op het AFAS Trainingscomplex van AZ namen de gasten na een klein kwartier een voorsprong via Preben Stiers, maar die duurde nog geen minuut. Zico Buurmeester wist op aangeven van Mo Taabouni al rap voor de gelijkmaker te zorgen. Toch gingen de Brabanders met een voorsprong rusten want Jizz Hornkamp, afkomstig uit De Rijp en in het verleden uitkomend voor de AZ jeuugdopleiding zorgde voor de 1-2. Hornkamp had die score kunnen vergroten, maar schoot een strafschop snoeihard op de lat.

Kort na de rust kwam Jong AZ opnieuw terug toen Iman Griffith alert was bij een rebound na een redding van keeper Van der Steen. Halverwege de tweede heft maakte Stiers zijn tweede en stond FC Den Bosch voor de derde keer op voorsprong, doch ook dit bleek niet genoeg. Vlak voor tijd kreeg Mo Taabouni de ruimte om uit te halen en dit deed hij doeltreffend: 3-3.