WIJDEWORMER - Jong AZ heeft een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald tegen Willem II. De ploeg van trainer Maarten Martens stond bij rust nog op een 0-2 achterstand tegen de Tilburgers.

Vanwege de wedstrijd van AZ 1 tegen Lazio Roma morgenavond moest Martens het doen met een uitgedunde selectie die onwennig begon. Willem II stond na twintig minuten dan ook al op een 0-2 voorsprong. Elton Kabangu opende na zeven minuten de score en die werd vanaf de strafschopstip verdubbeld door Jizz Hornkamp. Jong AZ wist daar aanvallend heel weinig tegenover te stellen.

Dat was wel anders in de tweede helft op een regenachtig AFAS-trainingscomplex. De in de rust ingevallen Jurre van Aken haalde na tien minuten heerlijk uit in de bovenhoek. Willem II ging daarna op jacht naar een derde goal, maar in de omschakeling was Jong AZ minimaal zo gevaarlijk. Desondanks hielden beide keepers Deen (Jong AZ) en Lamprou (Willem II) daarna stand tot de 90e minuut, maar in de blessuretijd wist invaller Jayden Addai alsnog gelijk te maken met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.