WIJDEWORMER - In de kelder van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ ternauwernood hekkensluiter FC Den Bosch weten te verslaan. Tijani Reijnders zorgde in blessuretijd voor de winnende treffer vanaf de strafschopstip.

Voorafgaand op het duel was de voorsprong van Jong AZ op de rode lantaarn drie punten en er was trainer Michel Vonk veel aan gelegen om die voorsprong weer uit te bouwen. Bij de AZ-beloften stonden onder meer Sugawara, Aboukhlal, Reijnders en Evjen in de basis en de ploeg begon sterk. Zo werd een schot van Aboukhlal gered door keeper Van der Steen en een inzet van Jelle Duijn op de lijn gekeerd. Vlak voor rust kwam de voorsprong er toch toen Sugawara op de paal schoot, maar Evjen klaar stond voor de rebound.

Na de rust gingen de kansen over en weer, maar waren de gasten het dichtst bij een treffer toen Postema de paal raakte en Hornkamp de lat. Dat Fonseca even later raak kopte uit een corner was dan ook niet onverdiend. Het leek daarna op een puntendeling uit te draaien tot scheidsrechter Van der Laan in de 92e minuut naar de stip wees en reijnders zich koelbloedig toonde: 2-1.