WIJDEWORMER - Jong AZ is er in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, Almere City FC, geen moment aan te pas gekomen. De ploeg van trainer/coach Michel Vonk verloor op het AFAS Trainingscomplex kansloos met 2-5.

De Almeerse formatie van Ole Tobiasen had zo een makkelijke avond en neemt in ieder geval tot zondag, met een punt voorsprong, de koppositie over van SC Cambuur dat pas die dag in actie komt.

Vanaf de negende minuut toen Fredrik Helstrup de 0-1 liet aantekenen liepen de jonge AZ-beloften voortdurend achter de feiten aan. Via Thomas Verheydt en Damon Mirani liep de score verder op en ondanks dat Jelle Duin tussendoor namens de thuisploeg wat terug deed was de marge bij de rust wederom drie doelpunten. Voormalig AZ-speler Mees Kaandorp wist namelijk voor de 1-4 te zorgen.

Almere City kon de tweede helft vervolgens gecontroleerd uitspelen en liep via Oussama Bouyoughlafen zelfs nog verder uit. In blessuretijd wist Des Kunst voor een tweede keer de eer van de thuisploeg te redden, maar dit was slechts een doekje voor het bloeden.