WIJDEWORMER - Jong AZ is vrijdagavond de ongeslagen status en daarmee de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie kwijt geraakt. Op het eigen AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer verloor de ploeg van Maarten Martens met het kleinst mogelijke verschil van Jong FC Utrecht (0-1).


Na vier zeges op rij ging het vrijdagavond niet gemakkelijk voor Jong AZ dat wel een veldoverwicht had, maar te weinig creëerde. Mo Taabouni was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn poging werd gekeerd door keeper Fabian de Keijzer.

Ook Jong FC Utrecht verschafte zich niet al teveel kansen, maar zij sloegen na een klein uur wel toe, toen aanvoerder Nick Venema de 0-1 achter keeper Westerveld kopte. Met enkele aanvallende wissels probeerde Martens het tij nog te doen keren. Nadat een kopbal van Yusuf Barasi nog van de lijn werd gehaald bleek zelfs een punt er niet in te zitten.

Dor de nederlaag moet Jong AZ de koppositie afstaan aan Excelsior. Maandagavond kan men die positie heroveren bij een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.