DEVENTER - Jong AZ heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd door voor het eerst in tien wedstrijden weer eens te winnen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles zegevierde de ploeg van trainer Michel Vonk met het kleinst mogelijke verschil (0-1).

De AZ-beloften wonnen op 21 september met liefst 7-3 van De Graafschap, maar behaalden daarna uit de volgende negen wedstrijden slechts twee punten. De ploeg dreigde af te glijden naar de rode lantaarn nadat hekkensluiter FC Dordrecht afgelopen weekend wist te winnen. De zege in Deventer geeft echter weer wat lucht en doet Jong AZ drie plaatsen stijgen in de Keuken Kampioen Divisie.

Veel viel er niet te genieten in De Adelaarshorst. In de eerste helft waren het aantal mogelijkheden op één hand te tellen en het was dan ook niet verwonderlijk dat men met 0-0 ging rusten.

Kort na de rust weet Thijs Oosting namens de gasten de ban te breken door een vrije trap achter doelman Gorter te schieten. Go Ahead Eagles moet nu aanvallen en probeert dit ook, maar de wisselvalligheid die de ploeg van Kees van Wonderen dit seizoen heeft blijkt ook in dit duel. Slechts eenmaal komt keeper Beau Reus echt goed weg als Jacob Mulenga op de lat kopt, maar in de slotfase blijft men soeverein op de been.

Go Ahead Eagles - Jong AZ 0-1 (0-0)
52. Oosting 0-1