WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond in een aantrekkelijk duel de eerste wedstrijd van 2020 in winst weten om te zetten. Op het AFAS-trainingscomplex won de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk met 3-1 van TOP Oss.

De AZ-beloften begonnen sterk met kansen voor Mauro Savastano en Thijs Oosting, maar aan de andere kant bleken ook de Brabanders gevaarlijk met name via Danzell Gravenberch die eenmaal de lat raakte en vervolgens net naast mikte. Halverwege de eerste helft kwam Jong AZ op voorsprong toen keeper Koeman een overtreding maakte op Felix Correia en Des Kunst vanaf elf meter raak schoot. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Kort na de rust kwam TOP Oss via een schot van Olivier Rommens op gelijke hoogte, en de gasten kregen zelfs kansen op een voorsprong, maar die viel twintig minuten voor tijd aan de andere kant toen Richonell Margaret de bal in de kruising schoot. Kort hierop besliste Kunst het duel definitief met zijn tweede van de wedstrijd.

Jong AZ - TOP Oss 3-1 (1-0)
23. Kunst (pen.) 1-0
49. Rommens 1-1
71. Margaret 2-1