VENLO - Sinds de komst van trainer/coach Maarten Martens gaat het crescendo met Jong AZ. Vrijdagavond werd op bezoek bij VVV-Venlo alweer de vierde overwinning op rij behaald (0-1).


Zeker in de beginfase was het zeker niet makkelijk voor de beloftenploeg van AZ die voor het eerst in de historie tegen VVV-Venlo speelden. De degradant van afgelopen seizoen begon sterk aan het duel, had een overwicht en kreeg een goede kans via Erik Sorga welke onschadelijk werd gemaakt door Joey Jacobs. Naarmate het duel vorderde werden de tegenaanvallen van Jong AZ steeds gevaarlijker en keeper Zima moest Pachionek van het scoren houden.

Na de rust waren de gasten het gevaarlijkst met twee goede kansen voor Iman Griffith en ook Mo Taabouni en Yusuf Barasi waren kansrijk. Laatstgenoemde was vervolgens als aangever alsnog belangrijk toen hij Fedde de Jong in staat stelde de 0-1 te maken. De thuisploeg van trainer Jos Luhukay probeerde het nog met een slotoffensief, maar mede dankzij goed keeperswerk van Sem Westerveld bleef Jong AZ overeind.