WIJDEWORMER - In de eerste speelweek van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ drie punten overgehouden aan het thuisduel met Almere City FC. De nieuwe trainer van de AZ-beloften, Maarten Martens, klopte het elftal van zijn voormalige leermeester Gertjan Verbeek met 2-1.

Verbeek werkte als trainer van AZ tussen 2010 en 2013 drie jaar samen met de voetballer Maarten Martens. Sinds dit seizoen staat de Belg aan het roer bij Jong AZ terwijl Verbeek eveneens een nieuwe kans in het betaalde voetbal kreeg bij Almere City FC.

De gasten kwamen in Wijdewormer fortuinlijk op voorsprong toen Peer Koopmeiners de bal achter zijn eigen doelman Beau Reus wist te werken. "In die fase kregen we nog een aantal kansen en hadden wij de voorsprong uit moeten breiden", sprak Verbeek na afloop. "Na de rust kwamen we niet meer aan voetballen toe en hadden we nergens recht op".

Verbeek zag zijn ploeg matig acteren in de tweede helft en bij Jong AZ groeide het besef op een goed resultaat steeds meer. Martens zag zijn ploeg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komen via Richonell Margaret en een paar minuten later kopte Yusuf Barasi zijn ploeg naar de 2-1.