AMSTERDAM - Ajax heeft in een weinig verheffend duel met 2-0 gewonnen van FC Utrecht, dat daarmee een einde zag komen aan een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden.

Het spel was in de eerste helft nauwelijks om aan te zien in de Johan Cruijff Arena. Ajax trad opnieuw met vijf verdedigers aan, speelde voorspelbaar en was aanvallend onmachtig. FC Utrecht,dat in oktober zijn ongeslagen reeks begonnen was met een zege op Ajax, stelde daar bar weinig tegenover. Vlak voor rust opende Brobbey na goed werk van Sosa toch de score.

Na rust was het niet veel beter,maar Taylor verdubbelde op aangeven van Brobbey wel de voorsprong. FC Utrecht kwam dit niet te boven. In de slotfase kreeg Rensch nog rood na een onbesuisde actie.