MOSTAR - AZ heeft zichzelf geblameerd in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League. Op bezoek bij Zrinjski Mostar gaf de ploeg van trainer Pascal Jansen een zekere voorsprong bij rust (0-3) uit handen om met 4-3 onderuit te gaan.

AZ was voor de rust op alle superieur aan de Bosniërs. De Alkmaarders combineerde naar hartenlust en dat leverde drie uitstekende doelpunten op tegen de matige thuisploeg. Van Brederode scoorde na een actie van Lahdo, Mijnans trof na een mooie aanval doel en De Wit tekende op slag van de rust voor de 0-3.

Na de rust gaf AZ die voorsprong echter op miraculeuze wijze weg. Vroeg in de tweede helft verkeek AZ- doelman Ryan zich op een vrije trap van Kozulj, die de Australiër van ver in de korte hoek verraste. Pavlidis was met een hard schot op de paal dicht bij een vierde Alkmaarse treffer, maar even later was het ineens 2-3. Ryan liet zich opnieuw verrassen, nu door een voorzet van Corluka. Daarna was het alle hens aan dek voor AZ, die plots het spoor volledig bijster waren. Bij de volgende aanval werd het dan ook gelijk. Hrvanovic rondde na een mooie combinatie hard af. Het werd ook nog 4-3 voor de debutant in Europa:Kozulj tikte binnen bij de tweede paal. AZ kon het tij niet meer keren en verliet met het schaamrood op de kaken het veld in Mostar.

81. Kozulj 4-3

In de andere poulewedstrijd won Legia Warschau met 3-2 van Aston Villa. AZ treft Legia Warschau op 5 oktober in Alkmaar.