SITTARD - AZ heeft zaterdag zijn eerste zege in zeven wedstrijden weten te boeken. De Alkmaarders wonnen op de valreep met 1-2 bij Fortuna Sittard.

AZ nam in Limburg direct het heft ferm in handen en Mijnans, Sugawara en De Wit kregen al aardige kansen. Al snel volgde echter een domper, want na geschutter van Belic scoorde Cordoba. De gasten kwamen in het vervolg van de eerste helft niet verder dan een afgekeurde goal van Pavlidis.

De Griekse topscorer had na rust meer geluk, want hij strafte een fout van doelmanVerrips af. AZ werd opnieuw sterker en Van Brederode trof de lat, maar aan de overkant troffen Lonwijk en Sierhuis ook het aluminium. Kort voor tijd scoorde de vrijstaande Dani de Wit na een door Zeefuik verlengde verre ingooi van Sugawara de winnende treffer.