ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben zondag de negende overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Het laag geklasseerde AZ werd nipt met 2-1 verslagen.

Taylor Ziemer opende in de elfde minuut de score voor FC Twente. De Amerikaanse kopte raak uit een voorzet van Renate Jansen. Een kwartier later verdubbelde Marit Auée de voorsprong met een kopbal uit een vrije trap van Liz Rijsbergen. Tussendoor werd een treffer van Floor Spaan van AZ onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat FC Twente enkele malen het aluminium had geraakt deed Desiree van Lunteren twee minuten voor tijd wat terug namens AZ. De voormalig Oranje-international, die afgelopen zomer verrassend terugkeerde uit haar voetbalpensioen, maakte haar tweede goal in dienst van de Alkmaarders. Een punt zat er echter niet meer in voor AZ.