KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De vrouwen van AZ hebben zich ten koste van Excelsior opgewerkt naar de achtste plaats van de Eredivisie. Door een 1-2 zege zet de ploeg van trainer Wouter de Vogel met zeven punten uit drie wedstrijden een heuse reeks neer.

De start was al prima voor AZ in Krimpen aan den IJssel want na goed doorzetten van Romaissa Boukakar kon aanvoerster desiree van lunteren al na zes minuten de score openen. AZ hield daarna het overwicht zonder tot grote kansen te komen.

Ook na de rust waren de gasten de bovenliggende partijen en het was de sterk spelende Boukakar die na een uur spelen de bal in de korte hoek wist te mikken. Excelsior ging nu vol op de aanval en kwam acht minuten voor tijd nog dichtbij via de van Anderlecht overgekomen Kimberley Smit, maar verder liet AZ het niet komen.

AZ ontvangt komende zondag 4 februari in Wijdewormer de nummer tien in de stand, Feyenoord (12.15 uur)