WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond op het AFAS-trainingscomplex de eerste zege van 2021 behaald en daarmee afstand genomen van de onderste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven werd met 3-2 geklopt door de beloften van trainer Michel Vonk.

Jong AZ kreeg in de openingsfase al een drietal kansen via Duin, Evjen en Goudmijn, maar het waren de gasten die na twintig minuten de score opende. Hugo Botermans werd bij de tweede paal op maat bediend door Van der Sande. Duin kreeg voor rust nog een kans op de gelijkmaker, maar zag keeper Swinkels keren.

Tien minuten na de rust viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Aanvoerder Peer koopmeiners schoot een vrije trap hard en strak in de bovenhoek. Voor Jong AZ het sein om door te drukken en daar slaagde men in. Binnen twintig minuten hadden Goudmijn en Duin de score verder opgevoerd en was het duel beslist. Daar kon ook een late tegentreffer van De Meij niet aan veranderen.