WIJDEWORMER - Jong AZ heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met het kleinst mogelijke verschil verloren. Alexander Büttner zorgde vlak voor rust vanaf de stafschopstip voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Büttner mocht vanaf elf meter aanleggen nadat scheidsrechter Teuben hands had geconstateerd. Daarvoor had de thuisploeg een goede kans gehad toen Myron van Brederode de bal niet langs keeper Jurjus kreeg.

Na de rust ging de ploeg van Maarten Martens op zoek naar de gelijkmaker. Ook Meerdink kwam Jurjus tegen, Lahdo mikte in het zijnet en Buurmeester op de paal. Van Brederode kreeg vlak voor tijd nog een goede kans, maar kwam Jurjus als winnaar uit de strijd en hield zodoende de nul.