WIJDEWORMER - Een dag nadat de heren van AZ en PEC Zwolle een gelijkspel overeen kwamen in de eredivisie (2-2) speelden ook de vrouwenteams van beide clubs gelijk tegen elkaar. Op het AFAS-trainingscomplex eindigde het duel in 1-1.

Het duurde lang voordat de wedstrijd echt ontbrandde. In de eerste helft dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen, maar onbedoeld hands in de opbouw van Zoë Zuidberg zorgde ervoor dat de treffer afgekeurd werd.

In de 69ste minuut viel de treffer voor de gasten alsnog. AZ- keepster Femke Liefting kon een eerste inzet nog keren, maar had geen verweer op de rebound van Evi Maatman. Lang kon Zwolle niet van de voorsprong genieten, want keeper Inge Tijink zat een minuut later helemaal mis bij een hoge bal van Camie Mol, waardoor aanvoerster Desiree van Lunteren gelijk wist te maken. Hier bleef het ook bij waardoor AZ nu negende staat en PEC Zwolle vijfde in de Eredivisie Vrouwen.