TILBURG - Willem II is weer een stapje dichterbij rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Jong AZ werd vrijdagavond met 4-1 geklopt door de koploper.

Willem II liet de fans vijf dagen na de onverwachte remise tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht (1-1) opnieuw schrikken tegen een beloftenploeg. Jong AZ kwam brutaal op voorsprong via Finn Stam, die doelman Smits verraste in de korte hoek. De thuisploeg mocht daarna niet klagen dat een handsbal van Nizet niet bestraft werd met een strafschop. Via een aangeraakt schot van Max Svensson en een hard ingeschoten bal van Rob Nizet boog Willem II de achterstand in de eerste helft nog om.

Na rust stond Jeredy Hilterman op de goede plek om de derde treffer binnen te werken. De Tilburgers eindigden het duel nog met tien man door een tweede gele kaart van Amine Lachkar. Met een man minder zorgde invaller Michael de Leeuw in de blessuretijd met een fraaie kopbal voor de 4-1 eindstand.