UTRECHT - De "beloftenclash" tussen Jong FC Utrecht en Jong AZ heeft een zege opgeleverd voor de gasten uit Alkmaar. Op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht wist Mohamed Taabouni tien minuten na de rust de winnende treffer te maken. Voor Jong AZ is het de eerste driepunter van dit seizoen.

Met Elber Evora op doel die zijn debuut maakte in het AZ-shirt begon het duel matig, maar brandde het tien minuten voor de rust ineens los. De AZ-defensie wist een voorzet van Huizing niet goed weg te werken waarna Mohamed Mallahi de score opende. Het was echter van zeer korte duur want in de tegenstoot was het direct weer raak. Thijs Oosting werd de diepte ingestuurd en rondde koelbloedig af. Doordat El Barjiji kort voor rust een vrije trap tegen de paal schoot bleek de 1-1 ook de ruststand.

De tweede helft was tien minuten oud toen Mohamed Taabouni met een geweldige actie de ploeg van Michel Vonk op voorsprong bracht. Door zowel enkele verdedigers als keeper Nijhuis zijn hielen te laten zien tekende hij voor de 1-2 . AZ krijgt daarna zelfs nog kansen om de score verder uit te breiden, maar Taabouni mikt even later naast en Evjen raakt de paal. In blessuretijd kwam de thuisploeg nog met tien man te staan na rood voor Bourebaba.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 1-2 (1-1)
36. Mallahi 1-0
37. Oosting 1-1
55. Taabouni 1-2