HEERHUGOWAARD - ZCFC, de derdeklasser onder leiding van trainer Willem Zeijlmans is na een nipte nederlaag tegen Reiger Bys inmiddels afgezakt naar een elfde plaats in de 3e Klasse.

Het werd in Heerhugowaard een moeizame wedstrijd die overigens wel verdiend werd gewonnen door de thuisploeg. Hoewel de mogelijkheden over negentig minuten schaars bleken waren de beste kansen immers wel voor Reiger Boys. Deze kwamen in de 17e minuut op voorsprong. Na een voorzet vanaf links van Daan de Vries wist spits Floyd Groet, niet voor het eerst dit seizoen, goed positie te kiezen en de 1-0 binnen te werken. Voor en na die goal kreeg ook Chris Coesel twee goede mogelijkheden, maar beide keren lag de jonge keeper Volcklandt goed in de weg. Op slag van rust kreeg Tom Luckfiel de kans om ZCFC op gelijke hooge te brengen, maar de voet van keeper Stoop bracht redding.

Het was één van de laatste echte wapenfeiten van de wedstrijd want na de rust werd het er allemaal niet beter op. Beide ploegen kregen nog één mogelijkheid, maar verder was het vooral rommelig wat beide ploegen lieten zien. Reiger Boys hinkte daarbij wel eens op twee gedachten om de nipte voorsprong te consolideren of deze juist te vergroten. Uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken waardoor de Boukes-equipe weer op de derde plaats staat in de 3e Klasse A. ZCFC is zoals gezegd nu elfde in de stand van de 3e Klasse A,