WORMER - Zaterdag 26-11 ging het dak er af bij een concert van Ratatouille op het Zaanse festival Jazzindewinkel. In de Vermaning bracht het ruim 30-koppige opleidingsorkest uit Wormer de stemming er goed in met nummers als "Tequila" waar het publiek enhousiast op mee zong. Er werden ook stukken uit het begin van het jazz tijdperk gespeeld, zoals "Original Dixieland Onestep" en "Do you know what it means to miss New Orleans". Michel Tuinman speelde een hoofdrol met zijn solo in "Summertime".


De nieuwe bandleden: Merijn (11, trompet), Quan (14, percussie en piano) en Jeroen (49) genoten zichtbaar van hun eerste optreden. En ze hebben heel veel zin in het volgende optreden: een kerstconcert op 17 december in kerk de Wijngaard in Wormer. Vanaf 19.00 uur staat daar een heel afwisselend repertoire op het programma met maar liefst 3 orkesten! Na de beginners van Ratjetoe treedt het jazzcombo Ratajazz op met als afsluiter het grote orkest Ratatouille. Wees erbij en bestel kaarten via ratawormer@gmail.com

Ratatouille is een opleidingsorkest voor iedereen en elk instrument. Beginnende muzikanten kunnen starten met de eerste lessen in Watermusic en het opstaporkest Ratjetoe dat is opgericht in samenwerking met Muziekschool Waterland. Zowel Watermusic, Ratjetoe als Ratatouille kunnen altijd nieuwe muzikanten gebruiken. De repetities vinden plaats op vrijdagmiddag tussen 15.30 - 18.00 in Wormer aan de Knollendammerstraat 28. Zowel Ratatouille als Ratjetoe staan onder de bezielende leiding van dirigent en Bart Tuinman.

Kijk voor meer informatie op www.ratawormer.nl