Bewolkt13.0 ℃

Zwemschool jos Koelemeijer in Spanbroek

Zwemschool jos Koelemeijer

Zolang hij zich kan herinneren voelt Jos zich in het water als een vis in het water. Als jongen was hij kind aan huis in het zwembad. Niemand keek er dan ook vreemd van op toen hij op zijn zestiende een bijbaantje in het zwembad kreeg. Al snel haalde hij zijn diploma voor zwemonderwijzer en maakte van zijn hobby zijn beroep.

Jos: “Kinderen goed leren zwemmen en leuke contacten onderhouden met de ouders vind ik het mooiste dat er is. Ook mag ik graag extreem bange kinderen van hun waterangst af helpen. Het is echt een kick om de kinderen na één of twee privélessen onbezorgd in het water te zien spelen en genieten.”

Na in diverse zwembaden te hebben gewerkt, begon Jos in 1983 zijn eigen zwemschool. Hij huurde een verwarmd bad in een saunacomplex en breidde het aantal lesuren langzaam maar zeker uit. In 1990 was het tijd voor de volgende stap. Op recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud bouwde Jos zijn eigen zwemschool. Al 25 jaar brengen ouders van heinde en verre (en dichtbij) hier hun kinderen naar zwemles.

In 2013 onderging de zwemschool in Hoogwoud een complete metamorfose. De nieuwe entree en wachtruimte werden niet alleen een stuk rianter, maar ook sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Als het mooi weer is, kunnen wachtende ouders op het nieuwe terras heerlijk van het zonnetje genieten.

De zwemschool werd de afgelopen jaren niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk uitgebreid. Behalve in Hoogwoud is Zwemschool Jos Koelemeijer tegenwoordig actief in Heerhugowaard, op Texel en in Purmerend. Het aantal zweminstructeurs groeide mee. Op dit moment werken bij Jos Koelemeijer negen parttime instructeurs en instructrices.

Het moge duidelijk zijn: zwemmen en Jos Koelemeijer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, drie van zijn vier kinderen hebben het ‘zwemvirus’ ook te pakken. Stuk voor stuk zijn ze bevoegd zweminstructeur en geven ze al jaren les op hun vaders Zwemschool. Zoon Gijs heeft onlangs zijn eigen zwemschool opgericht: Zwemschool Gijs Koelemeijer.

Foto's van Zwemschool jos Koelemeijer

Zwemschool jos Koelemeijer image 1
Zwemschool jos Koelemeijer image 2

Zoek een bedrijf in Wormer:

Adres
Spanbroekerweg 100
1715 GS  Spanbroek
Telefoon
0226-352131
Beoordelingen
5
4
3
2
1
4.7

2 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Zwemschool jos Koelemeijer. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map